• Meniu
  • Meniu

Natura satelor timișene este un atu pentru dezvoltarea turismului

Anunț

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a deșeurilor municipale din zona 1 Timisoara, ADID Timiș încurajează utilizatorii serviciului de salubrizare arondați zonei 1 de colectare (persoane fizice și persoane juridice), să semnaleze această situație prin trimiterea unui mail la adresa sesizari@adidtimis.ro . În mail, vă rugăm să furnizați următoarele informații: adresa completă, data/ datele în care nu s-a efectuat colectare, categoria deșeurilor necolectate (reziduale sau reciclabile) și daca este posibil fotografii cu indicația locației GPS.

Din zona 1 Timișoara fac parte localitățile: Timișoara, Dumbravița, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Remetea Mare, Sânmihaiu Român, Șag, Becicherecu Mic, Biled, Bucovăț, Cărpiniș, Cenei, Checea, Dudeștii Noi, Fibiș, Foeni, Giulvăz, Iecea Mare, Mașloc, Otelec, Parța, Peciu Nou, Pișchia, Săcălaz, Sânandrei, Șandra, Satchinez, Uivar și Variaș.

Retim și ADID Timiș (Asociaţia de dezvoltare intercomunitară deşeuri Timiş) ajută sătenii să colecteze GRATUIT deșeuri periculoase pentru mediu

Sate pitorești și natură neatinsă de timp. Acestea sunt unele dintre cele mai importante avantaje ale spațiului rural din Timiș atunci când vine vorba de atragerea de turiști și de dezvoltarea comunităților locale.
Deșeurile abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător! Este foarte important ca sătenii să le păstreze în gospodărie și să se debaraseze legal de ele doar în spații special amenajate și la operatori autorizați.

În acest sens, RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase în zona 0 Ghizela. Campania se desfășoară în perioada până în data de 30 mai 2024 în localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Bogda (și în Buzad), Boldur (Ohaba – Forgaci și Jabăr), Brestovăț, Chevereșu Mare (și în Dragșina și Vucova), Coșteiu, Criciova (și în Jdioara și Cireșu), Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița (Sârbova, Hitiaș și Căpăt), Sacoșu Turcesc (și în Berini), Secaș, Știuca, Topolovățu Mare (și în Cralovăț), Victor Vlad Delamarina și Belinț.

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:

  • mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative;
  • mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice;
  • covoare, carpete, preșuri, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, saltele;
  • oale, ceasuri, perdele, draperii;
  • dulapuri de baie, suporturi prosoape;
  • lustre, tablouri;
  • obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă;
  • obiecte mari de folosință îndelungată precum: calorifere din fontă, calorifere din aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri.

NU se preiau alte categorii de deșeuri: reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, periculoase;
NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.).

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase

Mai mult detalii despre efectuarea acestor campanii se pot găsi pe www.retim.ro si www.adidtimis.ro/stiri.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.